064 146 10 36 office@masterprint.rs

Digitalna Štampa

Digitalna štampa malih i velikih formata​

Štamparija Masterprint  Vam nudi usluge digitalne štampe na različitim materijalima poput papira, drveta, kože, pleksiglasa, stakla, keramike, slikarskog platna, tekstila i PVC folija. Savremena rešenja koja Vam možemo ponuditi, u vidu digitalne štampe, zadovoljiće Vaša očekivanja i prezentovati Vaše proizvode i usluge na najefikasniji način.

Prednosti digitaln​e štampe su:

  • visok kvalitet i brza izrada proizvoda
  • veoma pristupačna cena malih i srednjih tiraža
  • mogućnost personalizacije
  • mogućnost štampe promenljivih podataka

Pojava digitalizacije krajem 20. i početkom 21. veka uslovila je pojavu digitalne štampe i unela revoluciju u štamparsku industriju. Digitalna forma je znatno izmenila kompletan proces pripreme za štampu, prebacivši isti direktno u računare. Napredna softverska rešenja omogućila su digitalnoj štampi da usko poveže računar i štamparsku mašinu, što je doprinelo efikasnijoj, bržoj i preciznijoj štampi. Jednom odrađena priprema za štampu na računaru, trajno je sačuvana i može se koristiti za štampanje u tačno određenom tiražu koji klijent zahteva.

Vrste digitalne štampe

Postoje dve vrste digitalne štampe:

  • statička digitalna štampa
  • dinamička digitalana štampa

Prvi način štampe podrazumeva povezivanje računara direktno sa mašinom za štampu. Ovaj postupak je zapravo klasična ravna ofset štampa izuzev toga što je osvetljivač za formu postavljen na cilindru, tako da se ista osvetljava i razvija u štamparskoj mašini.

Drugi način štampe karakterističan je po neposrednoj povezanosti računara sa štampačem. Ova vrsta štampe je zapravo bezkontaktna, odnosno podrazumeva odsustvo prese i valjka, koji otisak sa forme prenose na papir. Postupak digitalne štampe je zasnovan na ink jet tehnici, odnosno štampi sa vlažnim i suvim postupkom uz pomoć elektrografije.

Zanimljivo je istaći da u digitalnoj štampi klasična štamparska forma zapravo i ne postoji. Njeno mesto je u memoriji računara, a ista se prenosi naposredno na podlogu za štampanje.

Cenovnik digitalne štampe
Jednostrani kolorObostrani kolorJedna kolor/crno bela

Pratite nas i ostvarite posebne pogodnosti!!

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Telefon: 064 146 10 36
Medakovićeva 4
11000 Beograd
masterprint.rs

Google Maps Generator by embedgooglemap.net
Call Now ButtonPozovite